12 May 2011

Surat Siaran Super Siries Piala Dato' Hj Ahmad Ismail

Tarikh: 18hb April, 2011


Ke Majlis,

YDP/Pengerusi Kelab Sepaktakraw
(sepertimana edaran)

JEMPUTAN TERHADAP KELAB-KELAB SEPAKTAKRAW
MENYERTAI KEJOHANAN SEPAKTAKRAW PRA KELAYAKAN
PIALA YBHG DATO’ HJ AHMAD ISMAIL

Dengan hormatnya kami diarah merujuk kepada perkara tersebut sepertimana di atas.

2. Dimaklumkan bahawa Persatuan Sepaktakraw Malaysia (PSM) akan mengadakan Kejohanan Sepaktakraw Super Siries Piala YBhg Dato’ Hj Ahmad Ismail dengan tawaran hadiah yang lumayan. Namun bagi melayakkan mana-mana pasukan sama ada Pasukan Negeri/Gabungan/Kelab ke dalam Divisyen I atau Divisyen II kesemua pasukan adalah dikehendaki mengambil bahagian dalam Pra Kelayakan dalam beberapa siri yang ditetapkan terlebih dahulu. Manakala Pasukan Malaysia diberi kelayakkan secara otomatis.

3. Peraturan pada kali ini telah menetapkan hanya 15 pasukan sama ada Negeri/Gabungan/Kelab yang menduduki ranking 1 – 15 (termasuk Pasukan Negara) akan menyertai Divisyen I dalam beberapa siri yang akan ditetapkan dan selebihnya akan menduduki dalam Divisyen II jika terdapat jumlah Pasukan yang bersesuaian.

4. Kemudiannya pasukan-pasukan dari Divisyen I yang berkedudukan 1 – 8 akan berpeluang mengambil bahagian dalam Piala Perdana dengan tawaran hadiah yang lebih lumayan.

5. Bersama-sama ini diedarkan peraturan pertandingan Pra Kelayakan untuk makluman dan dengan perantaraan surat ini pasukan YM Tengku/YBhg Dato’/YBrs Tuan adalah dijemput untuk mengambil bahagian dalam kejohanan ini.

Sekian, terima kasih.No comments:

Post a comment