25 July 2011

Antara luahan peminat sukan sepaktakraw di Facebook malam ini!

Saya akan pamerkan lauahan kekecewaan peminat sukan ini yang sya petik dari dinding - dinding facebook mereka. Nama dan identiti mereka di rahsiakan

Salam...........menyesal, menyampah & meluat tgk game malaysia. saya ni bukan la pandai mcm player malaysia yg td tu. rata2 yg main td tu kalau game kat luar nama dia org je dok dlam kotak.....terutama tekong yg main di set pertama sebelum di tukar. kalau sy la yg duduk kat tmpt tu rasa menyesal dan bersalah pada diri sendiri main mcm budak baru belajar dan tak pernah training. fikir la..........tujukkan la diri tu bagus kalau nak demand harga, nak elaun tinggi. bukan main kat luar negara, main kat negara sendiri. tido pun bg hotel........psm fikir2 la harus kah player mcm ni ada dlm skuad msia. dan jurulatih buka lah mata kalau dah player dlm set pertama jer 7 kesilapan dr tekong yg memberi mata pd lawan tukar je lah tak yah lah nak tggu2 lg. kalau mcm tu baik bg saya je yg jahil dalam takraw ni main dah tentu kalah.

Kalah jer mesti soal elaun yg dipertikaikan....sorry 2 say lah der...kena terima hakikat kita ketandusan pemain yg berkaliber....kalau mcm ni lah team malaysia,3 thn lg pun kita xan mampu beat thai....


Lawan tetap lawan,
Agar mampu membawa kejayaan, 
SEA, Super Siries akan berterusan. 
Mari tenung & lihat kesimpulan Persatuan


Barisan Exco PSM pasti ada penjelasan...

kalau pelatih plkn wajib jalani latihan untuk negara,,kenapa pemain takraw pun xleh nak buat mcm tu,,ambil tindakan kepada majikan yang tidak mahu lepaskan pemain2 ,,tapi biar berbaloilah dengan pengorbanan pemain2 itu,,elaun bayar lebih sikit,,ada setuju x?

Beza sikap pemain kita dgn pemain negara lain,cth pemain jepun,korea,india dan china,mereka sendiri mempunyai inisiatif sendiri dlm memantapkan skil permainan mereka,sanggup mengeluarkan belanja sendiri utk dtg ke negara2 yg baik permainan takrawnya,dtg untuk belajar dan menguasai skil permainan,tp pemain kita.....?dimana sikap patriotik mereka,andai kalah dlm sesuatu kjohanan,adalah alasan untuk menyalahkan org lain...elaun murah lah,keje tak bagi lah,makan x ckup lah....latihan penat lah,,,,sampai bila hal yg agendanya sebegini akan berakhir...

TEKONG Msia patut dibuang ! Cari yang lebih berkualiti.

Menyirap aku tgk man kuda.. Punya ramai kaki takraw kt msia ni, xde tekong yg lg bgus dr die ke? Adik aku serve bola belon je, tp bola lps gelanggang sblah.. Sakit hati gua tgk tekong msia..

Saya ni xde le minat sgt takraw ni.. Tp klu mcm tu le msia main saya rasa pas ni PSM kena le jujur dlm buat kenyataan kat media.. Ckp je regu kita x cukup bagus lg nak lwn siam tu.. Xde le peminat sume tertipu..

hahaha...kriangkrai yg dah mng gold kat guangzhou pun trun league buh kasut dlm plastik sayoq ja, stokin bdak sek zaman dolu, yg pntg serve permainan bergaya dan berjaya...hehe..

2 comments:

  1. Kalau dengaq nama Man kuda kat mana-mana Kejohanan Tempatan...org pasti kata..."man sure collect punya"...masuk petak dah tentu...kalau servis dekat org yang tak de latihan pusat...harap main petang-petang tak seperti mana player kebangsaan yang hari-hari...pagi petang training, memang la bole point..jumpa bdk-bdk siam baru tau servis dia tu setakat mana jer...hilang motivasi killer ngan feeder kalau tekong buat mcm tu...pada aku tekong terbaik yg ada dalam malaysia utk era sekarang masih lagi Normanizam...servis masih berbisa...brake ball mmg A++... servis laju tu memang penting...tapi konsisten tu lagi penting... apa guna laju kalau dok baham net...
    kalau tgk balik movie pertemuan antara man kuda, sincan n Emon dengan Bro Ejat, Lan Mubin n Shafiq masa kejohanan di Putrajaya..susah juga diaorg nak makan regu Bro Ejat..tu regu yang dok main petang-petang jer..

    Untuk sincan...banyakkan latihan utk buat bloking n libasan gulung dengan lebih tinggi...bloking hape kalau org dok gulung kot atas kepala...

    Untuk Emon...tackle mmg tak der langsung la...tu memang aku tak dapat nafikan sebab bola gulung anak siam tu memang laju...cuma dah tau anak siam tu bloking penuh..jgn la setting rendah dekat sincan..mmg la makan blok....

    ReplyDelete
  2. Malu tengok Malaysia team main....... Killer kena tukar!!! Kena cari killer gulung yang boleh lari kan bola bila blocking ade...Tekong Man Kuda hampeh!!! Lagi bagus Ah Seng ade jugak fight... Feeder jangan suka setting rendah ikut sedap hati sendiri...Tengok feeder siam lambung tinggi senang killer nak rejam bola.

    Overall Team Malaysia masih jauh lagi... Latih diri sendiri untuk mencari skill & art dalam takraw.

    ReplyDelete