17 July 2011

GASTEP B ke petak akhir!

Subha, salah satu nama tekong yang digeruni di Terengganu selain Sobey membuktikan selain servis kudanya yang ampuh, servis drop nya cukup berkesan. Saiful P.Ramlee beberapa kali terperangkap dengan servis drop Subha. Namun, permainan lebih terarah kepada kekuatan kedua - dua tekong. Subha vs Kemong! Itu ungkapan paling tepat yang saya boleh katakan.

Subha dengan servis hebatnya

15 - 13 dan 15 - 11. GASTEP B tenang untuk mennag dengan di kemudi apit kiri berpengalaman Jamery Idris atau Beatles yang tidak berdepan masalah dengan servis laju Kemong. Atan, apit kanan MPSJ C terpaksa di keluarkan kerana kurang berkesan dan di gantikan dengan pemain ternama - Mat Hassan. Walaupun Mat Hassan sering di lihat bermain sebagai Tekong. Tetapi kepada yang mengenalinya, Mat Hassan sebenarnya terkenal sebagai apit kanan sewaktu beraksi dengan UMBC dan Universiti Malaya. 

Mat Hassan melakukan hadangan

Kemasukan Mat Hassan di lihat menyuntik semangat baru kepada MPSJ. Balingan konsisten Mat Hassan membolehkan Kemong melakukan servis dengan berkesan. Walaubagaimanapun nasib tidak menyebelahi mereka.

Pengulas ASTRO (Pekan Ramli)

Perlawanan seterusnya ialah di antara pemain kegemaran saya - Mat Meriah menentang Kamarul. Mat Meriah bersaing atas nama R10 dan Kamarul dengan PESTANS. Nantikan update dari kami

No comments:

Post a comment