18 August 2011

Regu PSM dibelasah 15 - 1?

Petang tadi, saya terkejut membaca satu entri di dinding Facebook seorang teman yang menyatakan salah satu regu Malaysia di belasah 15 - 1 di kejohanan persediaan 5 penjuru di Pulau Pinang. Seakan tidak percaya saya cuba mendapatkan pengesahan dari beberapa sumber lain. Hampir semua mengiyakan berita itu. Tetapi saya masih tidak mahu percaya sepenuhnya.

Takdirnya, salah seorang peminat sepaktakraw telah memuatnaik video kekalahan itu di Facebook. Kecewa dengan apa yang saya saksikan, Fazil yang saya puji permainannya ketika di Piala Raja Libas di apit oleh Helmi yang baru sahaja beraksi di ISTAF World Cup baru - baru ini serta pemain yang baru diserap ke skuad - Muhlis atau lebih dikenali sebagai Kechik.

Respon dan komen peminat sepaktakraw hampir semuanya berbaur kecewa, hampa dan sedih melihat apa yang berlaku. Tambahan pula dengan kehangatan kenyataan saya di Astro Arena baru - baru ini seolah - olah mengiyakan kepincangan yang berlaku. Kenapa perkara sebegini boleh terjadi? Sudahlah perlawanan persediaan ini membariskna pasukan sekolah Korea Selatan. Keputusan permainnya pula begini..apakah mendung hitam akan terus menghiasi cuaca sepaktakraw Malaysia?

Saksikan video serta komen - komen peminat di pautan ini

No comments:

Post a comment