15 November 2011

Piala Sumbangsih MILO - KERIS 2011 : KERIS v UTHM

12 November 2011 menyaksikan skuad Media Malaysia (KERIS) beraksi di Batu Pahat atas jemputan UTHM. Ini merupakan kunjungan balas KERIS setelah pihak UTHM hadir ke Kuala Lumpur untuk satu perlawanan persahabatan beberapa minggu yang lalu.

Barisan pemain KERIS

Pemain - pemain UTHM

Perjalanan bermula pada 11 November 2011 dengan bas dari Batu Pahat yang disewa UTHM menjemput kami yang berkumpul di Angkasapuri pada jam 10 malam. Kami tiba di UTHM pada jam 2.45 pagi dan berehat sebelum berkumpul semula pada jam 8.30. Kami terus menuju ke Gelanggang Badminton UTHM dan bersarapan pagi di sana sebelum bersedia ke gelanggang pada jam 11 pagi.

Piala rebutan

Ha...kan dah berebut!

Sebanyak 5 regu dipertandingkan kali ini bagi merebut Piala Sumbangsih MILO - Keris ini. Piala ini akan menjadi cabaran tahunan di antara KERIS dan UTHM. Ini merupakan satu usaha baik di antara IPT dan media yang mana ia membantu penggalakan sukan dan mempelbagaikan lagi aktiviti sukan tanah air,

Regu UTHM yang diperkuat dengan pemain hebat seperti Halim, tekong kuda yang konsisten serta Fadil, bekas pelatih Sekolah Sukan Bukit Jalil memberikan kelebihan besar buat UTHM. 

Halim

Drop pun meleleh

Aik..ke mana bola tu?

Regu KERIS turut meletakkan sandaran kepada Tekong Super Series UITM iaitu Shuib tetapi UTHM mempunyai pemain lengkap setiap posisi. Malahan regu KERIS juga hanya diwakili 11 orang dan keadaan ini sangat memebri kelebihan kepada UTHM. Keputusan keseluruhan UTHM menang 3-2. Tahniah UTHM!

Shuib

Libasan gulung kiri dari Izan

Masnan melakukan libasan

Azhar cuba bersaing di udara

Selesai perlawanan, majlis disempurnakan dengan penyampaian hadiah yang disampiak oleh Penolong Pengurus pasukan KERIS iaitu En. Daud. Kami kemudiannya pulang ke asrama untuk bersiap pulang dan dijemput menjamu makan tengahari bersama pegawai belia dan sukan UTHM. Turut berlangsung ketika itu ialah majlis penyampaian cenderamata kepada kedua - dua pihak.

En. Daud menyampaikan piala

Sorakan gembira UTHM..jaga - jaga..tahun depan kami akan kembali merampas!

Ucapan dari En.Daud

Pegawai Belia dan Sukan UTHM

Penyerahan trofi

Suasana di dewan yang sejuk


Cenderamata dari UTHM

Buah tangan kepada ketua pasukan UTHM


Terimakasih daun keladi diucapkan kepada UTHM kerana sudi mempelawa dan menyediakan semua kemudahan bagi memastikan acara ini berjalan lancar. Semoga ketemu lagi di masa akan datang.

Saksikan sedikit sedutan perlawanan kami...
No comments:

Post a comment