16 November 2011

Sidang Media GPSN


Alhamdullillah Bolarotan dan rakan - rakan Masyarakat Bolarotan hari ini diberi kekuatan oleh Allah SWT untuk berganding bahu atas nama Gabungan Penggiat Sepaktakraw Nasional (GPSN) memberanikan diri merancang dan membuat satu sidang media untuk menyatakan pendirian mengenai situasi sepaktakraw di negara ini sekarang.


Walaupun pelbagai kemungkinan akan berlaku selepas ini - sama ada positif atau negatif akan berlaku, saya dan GPSN bersedia menanggung risiko atau berdepan dengan pelbagai tindak balas. 

Namun kami yakin bahawa Allah sentiasa bersama kami dalam perjuangan ini. Niat dan hasrat kami berjuang dengan menggunakan sukan sebagai landasan mendekatkan diri kepadaNya bukanlah untuk kepentingan sendiri atau mencari kemasyhuran. 

Seandainya PSM berlapang dada dan sudi memikirkan kenyataan kami, saya ucapkan tahniah kerana PSM sanggup menuju kepada perubahan. Tapi andainya PSM pula cuba mengecam, menggugut, memperlekeh atau apa saja tindak balas negatif kepada pernyataan kami, maka PSM harus sedar bahawa bentuk pemikiran seperti itu tidak akan mungkin membawa PSM ke keadaan yang lebih baik.


Buat pembaca yang terlepas menonton RTM 1 tadi, dapatkan naskah Utusan Malaysia atau Sinar Harian esok. Saya juga titipkan rakaman video yang dapat kami buat tadi untuk anda memahami intipati kenyataan kami!


No comments:

Post a comment