04 March 2012

Laporan Kejohanan Bandar Tasik Kesuma - Update

Lokasi kejohanan - Bandar Tasik Kesuma Fasa 6

Pemain - pemain dari UPNM

Perlawanan pertama menemukan regu UPNM - Mereka boleh bermain tetapi masih gementar dan kurang keyakinan

Faiz menerusi servisnya berjaya mendapatkan 5 mata berturut - turut ketika menentang regu UPNM (gambar di atas)


Nazirul dengan permainan cemerlangnya

Firdaus membantu pemainnya yang cedera

Rahim turut bertugas selaku pengadil 

Antara regu yang mantap bersaing kali ini

Kemungkinan koyak! itu yang boleh hendak saya katakan dengan melihat jadual perlawanan yang sedang berlangsung. Walaupun 3 gelanggang beroperasi tetapi kerana kebanyakan perlawanan berkesudahan dengan set ketiga, maka sehingga jam 3.30 petang tadi perlawanan masih belum ke peringkat suku akhir.

Pemain - pemain muda yang disenaraikan oleh PSM untuk sesi pemilihan mulai esok nampaknya membuktikan kemampuan mereka. Nazirul, Petak dan Zaman dari PESTANS nampaknya tidak mengecewakan selain regu - regu senior seperti Mat Bo, Ijoi Perak dan beberapa lagi turut melangkah ke pusingan seterusnya.

Cuaca yang agak terik turut menguji kemampuan pemain. Bolarotan yang membariskan saya, Fairul dan Bro M tumpas kepada regu naib juara kejohanan di Meru minggu lalu iaitu Nurul Jannah yang dikepalain oleh Budin, Fazli selaku tekong dan Farid sebagai apit kanan. Kami tumpas 0-2.

Turut terkandas ialah regu anak beranak iaitu Dekma, Along dan ayahnya di mana mereka tumpas kepada regu Lan Awe dan Nurul (TKP). Norezal Sahar, Jai Keramat dan Farid (adik Berong) juga tewas kepada regu yang sama.

1 comment:

  1. You completed a few fine points there. I did a search on the subject and found nearly all persons will go along with with your blog. agen bola

    ReplyDelete