27 March 2012

Video - Jangan Salah Gelanggang

Bolarotan Media & Publication kini dalam usaha mengembangkan promosi sukan sepaktakraw ini ke medium yang seterusnya iaitu menerusi penerbitan Cereka Pendek. Dalam usaha sulung kami ini, satu filem pendek bertajuk Jangan Salah Gelanggang telah berjaya disiapkan. Penggambaran setengah hari di Kompleks Sukan Kampung Pandan dan Gelanggang Pandan Perdana ini disunting sepenuhnya oleh Lukman Mohd Yusop dan dilakonkan oleh Khairul Faiezin. Pada mulanya kami merancang untuk menggunakan khidmat seorang bekas pemain negara untuk melakonkannya tetapi oleh kerana jadual penggambaran bertindih..maka kami terpaksa melakukan sendiri. Rupanya KF memang sangat berbakat!

Sinposis


Jangan Salah Gelanggang mengisahkan nasib seorang pemain sepaktakraw yang selalu lewat ke gelanggang untuk pertandingan. Dengan disiplin yang tidak kuat serta kerap memberi alasan palsu, akhirnya pemain ini tiba ke lokasi yang salah sedangkan perlawanan sedang berlangsung. Pengajarannya jangan selalu lewat dan memberi alasan palsu!


Filem pendek ini bukan bertujuan mengguris hati sesiapa tetapi pengajarannya adalah untuk kita semua. Selamat menontonNo comments:

Post a comment