22 November 2012

Perlawanan Persahabatan Bolarotan Junior menentang Bendemeer School Singapore

21 November 2012
Kompleks Sukan Kampung Pandan

Satu perlawanan persahabatan yang melibatkan hampir 50 orang pelajar sekolah telah berlangsung dengan jayanya di Kompleks Sukan Kampung Pandan semalam. Pasukan dari Singapura iaitu Bendemeer School telah datang ke Kuala Lumpur untuk siri latihan sepaktakraw mereka dan perlawanan menentang Bolarotan Junior iaitu peserta Bengkel Sepaktakraw Cuti Sekolah MBR 2012. Pemain - pemain berusia dari 12 hingga 17 tahun telah terlibat dalam acara ini. Ini merupakan kali kedua Bendemeer School hadir untuk siri perlawanan persahabatan di mana tahun lalu mereka hadir dengan jumlah yang kurang sedikit berbanding tahun ini.

Apa yang boleh saya katakan mengenai perlawanan semalam ialah pertamanya Singapura beruntung kerana sukan sepaktakraw turut di mainkan oleh bangsa selain Melayu. Tidak kurang dari 5 orang pelajar berbangsa Cina semalam beraksi di pelbagai posisi.Jurulatihnya En. Jumadi nampaknya berjaya membentuk pemain - pemain ini dengan baik.Syabas diucapkan!

Berikut ialah beberapa foto yang sempat dirakamkan. Juga temubual bersama Yahya, pemain apit kiri berbakat dari Bendemeer.


Tekong U17 Bendemeer berbangsa Cina

Bakat cilik dari Chereas Perdana

Servisnya makin baik

Anak didik Bangi

Adik kepada apit kiri Selangor - Jawa

Batal!!!!

Inilah Yahya

Dahulunya, ayah kepada pemain ini pernah beraksi bersama sayaRangkuman perlawanan


Temubual bersama Yahya
No comments:

Post a comment