02 April 2013

Siri Jelajah Gelanggang - Kampung Belah Dua Permatang Pauh

SJG kali ini membawa saya ke salah satu gelanggang berpengaruh di Pulau Pinang iaitu Kampung Belah Dua. Menariknya gelanggang ini ialah ia berada di dalam halaman rumah orang dan bukan calang - calang orang tuan rumahnya. Belaiu ialah bekas pemain negara iaitu Fauzi Ghazali.

Kehadiran saya ke sana adalah kebetulan dengan tugasan saya berceramah di UITM yang tidak berapa jauh dari lokasi kali ini. Hajat menziarahi Fauzi terbantut kerana beliau masih dalam rawatan kemoterapi di Hospital Besar Pulau Pinang.

Gelanggang yang beroperasi setiap hari ini kini menjadi gelanggang utama salah satu pasukan berpengaruh di utara iaitu Warisan AZ. Alhamduliilah mereka menghadiahi saya dengan t-shirt rasmi mereka! Terimakasih!Gelanggang ini baru sahaja menganjurkan kejohanan pada 3 Mac lalu. Terletak di tepi jalan utama, pastinya ia mudah dijumpai penggemar sepaktakraw. Saksikan rakaman yang telah saya siapkan ini.

2 comments:

  1. Ohh itu rupanya rumah Fauzi Ghazali... selalu juga lalu jalan ni dan tgk ramai main kat sini.. tapi tak berani join sebab keras sgt... hehehe... so saya biasa main kat rumah saya aje di Pangsapuri Pesona... :D

    ReplyDelete
  2. Saya pun tak perasan mulanya...terlajak sampai poli...

    ReplyDelete