04 September 2013

ADTP Bentong 2013

1 September 2013 menyaksikan ADTP atau Air Di Cincang Takkan Putus iaitu salah satu program Masyarakat Bolarotan dijalankan dengan jayanay di Bentong Pahang. Ini merupakan siri kedua ADTP dan kali ini suasana lebih meriah kerana 13 regu berjaya dibentuk. Malah, kutipan sumbangan bagi Allahyarham Fauzi Ghadzali juga dijalankan  dan sejumlah RM530 berjaya dikutip.

Bentong kali ini dijadikan lokasi kerana memikirkan jaraknya yang tidak terlalu jauh dari Kuala Lumpur dan selain itu, perkembangan gelanggang ini juga menarik atas usaha beberapa ahli MBR di sana seperti Cikgu Nik, Wadiey Feeder dan beberapa yang lain.

ADTP dimulakan dengan berkumpul di Shell MRR2 dan kami bertolak sekitar 9.45 pagi. Setibanya di sana taklimat diberikan kepada semau yang terlibat dari segi perjalanan program, kutipan dan peraturan ADTP. Seramai 40 orang yang hadir dan 13 regu berjaya dibentuk. Format liga 4 kumpulan dan 2 teratas dalam kumpulan layak ke suku akhir. 


Pemain - pemain dengan nama besar juga hadir seperti Joy Perak dan Cikgu Budin turut serta memeriahkan majlis. Di waktu tengahari, kami semua menjamu selera di Restoran Lemang Tok Ki yang sangat terkenal dengan lemang serta Keli Salai sempena dengan sambutan Aidilfitri. Selepas solat Zuhur, kami dijamu pula dengan durian!

Perlawanan bersambung semula 2.30 petang dan berakhir jam 5.30 petang. Tahniah kepada semua yang hadir dan terlibat. Terimakasih kepada yang sudi menyumbang dan sekalung penghargaan kami kepada ahli MBR Bentong yang sudi menyambut kami dengan begitu meriah sekali. Semoga bertemu di siri akan datang!

Berikut ialah foto dan video rangkuman ADTP kali ini.

Sebelum mula bergasak

Cikgu Nik menyampaikan taklimat

Undian

Warm - up

Antara yang hadir

Pengerusi Teknikal

Sittipong Malaysia dari Kuantan

Mat Rock

Salur!

Hand-stand!

Abu beraksi di posisi killer

Keras sangat regu ni

Antara Otai yang mengambil bahagian

Brader Asmawi Zack menebarkan kakinya!

Wadiey melakukan hantaran

Bud - Bud yang kental

Baik servis brader ni

Amran beraksi sebagai pengadil..seriusnya!

Siapa lipat siapa block ni?

Regu juara bergasak

Anak - anak juga seronok sepanjang hari

Barisan finalis dan pengadilnya


Joy vs Nik

Hadiah disampaikan oleh Bendahari MBR

Collect!

 Regu Johan ADTP Bentong 2013

Pemain terbaik ADTP 2013

hOOOREYY!

Cenderamata kenangan dari Bentong kepada MBR

2 comments:

  1. Tahniah di atas kejayaan siri kedua ADTP di Bentong. Nampaknya u all really had a great fun! :P

    ReplyDelete
  2. Memang fun sangat! Next ke utara Insyallah

    ReplyDelete