11 January 2014

Persatuan Sepaktakraw Malaysia makin tertekan?

Begitu banyak tekanan yang diberikan kepada PSM sejak kebelakangan ini nampaknya. Dengan sindiran pedas dek kekalahan di Sukan SEA yang lalu malah kegagalan menganjurkan Piala Emas Khir Johari 2013 cukup membuatkan mereka yang duduk dikerusi empuk PSM panas punggung.
Klik sini untuk berita berkaitan di Harian Metro


Mesyuarat MSN - PSM yang baru sahaja berlangsung baru - baru ini menampakkan MSN akan mula mengambil peranan lebih besar selepas ini. Program pembangunan pemain pelapis kelolaan MSN di 
UITM Shah Alam bulan lalu hasil dari pencarian bakat melalui Kejohanan Antara Pusat Latihan 
Negeri (PLN) sudah menunjukkan jalan awalnya.

Di mana - mana saja orang bercerita mengenai keburukan PSM..ini adalah perkara pahit yang wajib diterima mereka atas kegagalan menguruskan PSM dengan bijak. Tuduhan demi tuduhan mereka terima dan yang terkini, usaha Bekas Pemain Kebangsaan pula cuba meneruskan tekanan itu. Terbaru, satu acara yang di namakan Jom Bangkit akan dilangsungkan di Taman Tasik Titiwangsa Kuala Lumpur di mana ia bakal dimulakan dengan perlawanan pertunjukan antara bekas pemain negara seperti Putra Abdul Ghani, Rommi Suhendra dan beberapa lagi menentang Artis Malaysia yang bakal terdiri dari Mawi, AC Mizal, Rahim R2 dan ramai lagi.

Gambar di ambil dari FB Presiden Kelab Penyokong Sepaktakraw Malaysia

Kemudiannya, ia bakal disusuli dengan satu sidang media mendesak perubahan kepada PSM. Apa akan berlaku selepas itu terpulanglah kepada PSM.

Namun bukan sekadar itu, hari ini juga bakal berlangsung satu sidang media dari salah satu pemain industri berkaitan sukan kesayangan kita ini yang juga mempunyai tujuan sama - menekan PSM.

Bolarotan.com akan kesana setelah dijemput bagi membuat liputan sidang media yang bakal berlangsung disebuah hotel di Kuala Lumpur. Pastinya semua media utama dijemput untuk itu. Nantikan maklumat lanjut dari kami atau nantikan sahaja di berita - berita utama malam ini.

1 comment: