22 January 2014

Trio Impian KBS - MBR 2013 Siri 3 Puchong, Selangor


Program TRIO Impian Siri ke-3, Puchong


Pada 20 – 22 hb Disember yang lalu, bertempat di Kompleks Rakan Muda, Puchong telah berlangsung siri ketiga Program TRIO Impian, yang juga merupakan sirkit terakhir bagi tahun 2013. Penyertaan kali ini sebanyak 12 peserta dalam lingkungan umur semuda 10 tahun sehingga 21 tahun, dan rata-rata dari mereka ini telah pun memiliki asas kemahiran permainan sepaktakraw. 
*klik pada gampar untuk paparan yang lebih besar

Berbeza dengan dua sirkit sebelum ini di Sabah & Sarawak, penganjuran di sirkit ketiga ini lebih tertumpu ke arah pengukuhan asas sedia ada para peserta. Barisan jurulatih yang mngendalikan latihan di ketuai oleh Cikgu Syarudin, sebagai Ketua Jurulatih, Cikgu Suhairi (Tekong), Azmi Klang (Apit Kanan) dan Din Feeder (Apit Kiri). Program selama 3 hari ini dilihat telah memberikan impak dalam teknik permainan para peserta bilamana mereka dibawa bermain didalam Liga ADTP pada malam kedua, mutu permainan mereka dipuji oleh para pemain senior yang turun bermain pada malam itu.
Program ini berakhir dengan jayanya dan Program TRIO Impian ini tidak akan berakhir disini kerana..khabarnya pihak KBS telah bersetuju untuk memanjangkan sirkit Program TRIO Impian kepada enam sirkit pada 2014. Alhamdulillah, perjuangan kecil Bolarotan dalam menyemarakkan program pembangunan akar umbi bagi sukan sepaktakraw telah pun berjaya. Semoga perjuangan ini akan semakin berterusan dan di sokong oleh semua.
Akhir kata, pihak Bolarotan sendiri ingin merakamkan setinggi penghargaan dan jutaan terima kasih kepada pihak Kementerian Belia dan Sukan, Para Penaja dan juga pihak-pihak yang telah sama-sama berusaha dalam membantu merealisasikan Program TRIO Impian ini dari awal sehingga kini. Semoga kita berjumpa lagi dengan program yang lebih gemilang di tahun 2014.  No comments:

Post a comment