05 March 2014

ISTAF SUPER SERIES 2014 - GRAND FINALE STADIUM TITIWANGSA - Talian Hayat Kepimpinan PSM?

Melihat dari persediaan ISS 2014 ini, apa yang saya boleh katakan ialah ia mengalami peningkatan hebat dari segi produksinya. Melihat dari feeds yang diberikan melalui media sosial, foto dan video dari aktiviti promosi yang lebih kuat serta penyediaan gelanggang dan suasana stadium yang lebih menarik jelas menunjukkan usaha yang diteraju oleh Dato Abdul Halim Kader dan UFA mula menunjukkan hasil. Berikut ialah beberapa foto yang saya maksudkan.


Produksi sebegini yang sangat diidamkan oleh peminat sepaktakraw

Setup ala - ala WWF yang pastinya menaikkan lagi semangat pemain.

Majlis makan malam yang berlangsung di Hilton pula menaikkan lagi prestij kejohanan. Pasukan Malaysia dilihat hadir dengan pakaian rasmi yang sangat segak hasil usaha pengurus negara saudara Zamri membuatkan pasukan negara dilihat berkarisma kali ini. Syabas tuan pengurus!

Ironinya, ia berlaku di Kuala Lumpur, Tatkala tuan rumah menerusi Presiden PSM di asak dengan gerakan Jom Bangkit dan media yang bertanyakan soalan bertalu - talu mengenai cabaran Timbalan Presiden PSM untuk tampuk kepimpinan PSM dan beliau hanya mampu menjawab dengan mengelak. Dan sekiranya ISS ini berjaya dari segi penganjurannya, saya kira reputasi Tok Mat juga akan melonjak sekaligus mengenepikan dakwaan yang dia tidak lagi relevan dalam kepimpinan. Ini diperkukuhkan lagi dengan faktor berikut;
1 - Barisan pemain Malaysia yang dilihat lebih mantap hasil gabungan pemain lama dan baru.
2 - Penjenamaan pasukan dengan usaha penampilan lebihb baik dari segi pakain rasmi dan jersi. Penajaan dari Haj Transport yang diketahui sebagai rapat dengan Ahmad Hassan - orang yang dibawa masuk ke PSM untuk membantu program pembangunan PSM.
3 - Kenyataan media Dato Abdul Halim Kader yang seolah menjawab bagi pihak Tok Mat dan mengukuhkan lagi hubungan mereka berdua atas tiket ASTAF.
4 - Produksi hebat ISS di KL ini akan dibaca sebagai hasil 'air tangan' PSM oleh mereka yang tidak tahu mengenai UFA sekaligus menunjukkan PSM mampu memberikan produksi hebat walaupun ditekan.
5 - Thailand yang tidak membariskan regu terkuat membolehkan Malaysia memberikan saingan yang lebih baik di ISS penutup ini. Dan pastinya jika Malaysia menang, PSM akan dengan mudah mendabik dada!

Kenyataan media Dato' Abdul Halim Kader

Pemain Malaysia dan pakaian rasmi di majlis makan malam di Hilton KL

Sekiranya apa yang saya nyatakan di atas berlaku, adakah gerakan Jom Bangkit akan kekal dilihat relevan? Apakah drama seterusnya dalam sepaktakraw Malaysia ini?

Apa pun, di harapkan ISS kali ini mampu meniup semangat pencinta sukan ini untuk terus memeriahkan gelanggang setiap hari dan di doakan pemain Malaysia dapat melakukan yang terbaik.

Terimakasih juga kepada Dato Abdul Halim Kader yang sudi memberikan ole - ole dari Sukan Sea lalu kepada saya dan menariknya. ia disampaikan melalui salah seorang yang amat bencikan saya dan Bolarotan.... huhuhuuhuu

1 comment:

  1. Hehehe... mereka berusaha keras utk memastikan kejayaan pertandingan ni. Silap2 ada konspirasi utk cipta kejayaan singkat bagi memastikan kepimpinan sekarang dapat mileage yg tinggi sebelum AGM... hehehe... :P

    ReplyDelete