18 March 2014

Pertandingan Sepakraga Bulatan - Program Jalinan Kasih Bank Rakyat Siri 2 Kajang 2014

Bank Pilihan Anda

Assalamualaikum warahmatullah,

Pada 15 Mac 2014 yang lalu telah berlangsung Pertandingan Sepakraga Bulatan bersempena Program Jalinan Kasih Bank Rakyat Siri 2 Kajang 2014 di Surau As-Syakirin Kajang. Pertandingan Sepakraga Bulatan ini adalah hasil usaha sama di antara Kelab Masyarakat Bolarotan dan Bank Rakyat.

Pertandingan ini bertujuan untuk merapatkan lagi hubungan silaturrahim di antara pihak Bank Rakyat dan penggiat sepaktakraw di negara ini. Selain itu, pertandingan ini juga bertujuan untuk mempromosikan konsep " Sukan adalah ibadah " dengan mewajibkan para peserta untuk menutup aurat.

Program yang bermula seawal 8.30 pagi ini telah dirasmikan oleh YB Dato' Sri Hasan Bin Malek Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan. Pertandingan yang menawarkan hadiah keseluruhan sebanyak RM 2000 ini telah berjaya menarik penyertaan dari regu sekitar Kajang, malah terdapat juga regu yang datang dari kawasan Ampang, Cheras, dan Klang.

Regu Taming Sari berjaya menjadi johan dan membawa pulang RM 500 dengan 575 kali timangan sementara Regu Campuran adalah naib johan dan membawa pulang RM 300 dengan 335 kali timangan. Tempat Ke-3 diraih Regu Anai-anai dengan 150 kali timangan dan tempat Ke-4 diraih Regu Bank Rakyat dengan 80 kali timangan dan membawa pulang RM 150 setiap regu.

" Kerjasama diantara Kelab Masyarakat Bolarotan dan Bank Rakyat ini merupakan satu usaha yang sangat positif. Saya dapat rasakan sekiranya Bank Rakyat konsisten membantu dalam menyediakan platform untuk mempromosikan sukan sepaktakraw, sudah pasti selepas ini sepaktakraw akan sinonim dengan Bank Rakyat " kata seorang peserta selepas sesi penyampaian hadiah.


Berikut merupakan foto - foto semasa pertandingan berlangsung :

Urusetia pertandingan menyiapkan gelanggang
YB Dato' Sri Hasan Bin Malek menimang bola sebagai simbolik perasmian pertandingan


Bergambar bersama YB Dato' Sri Hasan Bin Malek
Regu Bank Rakyat
Regu Campuran
Regu Taming Sari
Regu Anai-anai
Para peserta mendapat cenderahati dari Bank Rakyat
Foto-foto lain boleh dilihat di akaun Saadkuidam Khan ( Jurugambar MBR ) :


No comments:

Post a comment