15 April 2014

Trio Impian Kembali!

Alhamdulillah, program pencarian bakat Trio Impian kini memasuki tahu yang kedua. Program yang bermula dengan hanya 3 siri tahun lalu iaitu di Keningau, Bintangor dan Puchong kini bertambah kepada 6 lokasi.
Terimakasih kepada pihak Kementerian Belia dan Sukan kerana terus memberikan kepercayaan kepada Bolarotan untuk meneruskan usaha mendidik dan mencari bakat sepaktakraw di seluruh negara pada 2014 ini. 


Tahun ini, Trio Impian akan membuka tirai di Zon Timur iaitu pada 17 hingga 19 April ini di Kompleks Belia dan Sukan Besut. Kali ini Trio Impian turut akan menerima sentuhan pemenang pingat emas iaitu Mohd Futra Abdul Ghani yang juga kini telah kembali berkhidmat di Terengganu. 

Penyertaan dibuka kepada mereka yang berusia 18 tahun dan ke bawah dengan had penyertaan kepada 40 orang terawal sahaja. Dijangka kali ini penyertaan zon timur akan melibatkan Kelantan, Pahang dan Terengganu.

Krew Trio Impian kali ini akan diketuai oleh Timbalan Presiden MBR iaitu saudara Saiful Azam dan hanya Khairul Faiezin dan Khairuddin Isa akan kekal dari senarai krew tahun lalu bakal mengendalikan program kali ini. Malah kali ini peserta turut akan diuji dalam ujian bertulis bagi Pra dan Pasca program untuk menilai kefahaman mereka terhadap sukan sepaktakraw ini.

Insyallah, esok mereka akan berangkat ke Besut dan marilah kita doakan program ini berjalan lancar dan mencapai matlamatnya.

Berikut ialah sedutan rakaman Trio Impian Edisi Sarawak tahun lalu untuk rujukan anda yang masih tidak mengenali program ini.


No comments:

Post a comment