28 January 2015

Siri Jelajah Gelanggang - Majlis Perbandaran Taiping

Saya ke Batu Kurau siang tadi bagi menghadiri majlis perkahwinan salah seorang ahli MBR iaitu Azzrull atau Adek Yo yang berlangsung di pihak pengantin wanita.
Lalu ketika pulang dari Batu Kurau saya dan isteri bercadang ke Taiping untuk jalan santai dan kebetulannya, saya lalu di hadapan Arena Sepaktakraw milik Majlis Perbandaran Taiping.

Sebagai mana ramai yang maklum bahawa gelanggang ini baru saja dinaiktaraf oleh MPT, empunya bama facebook Harry Baba Alya adalah orang yang memainkan peranan penting disebalik nadi sepaktakraw di Taiping khususnya.
Pujian sewajarnya diberikan kepada usaha beliau yang turut menjadi tenaga penting kejohanan tahunan Taiping iaitu MPT Open.
Menurut Shahidan Masri yang ditemubual petang tadi, gelanggang berkenaan sememangnya agak kasar dan akan sering mengakibatkan tapak kasut lekas haus tidak kira apa jua jenamanya.
Saya bersetuju dalam hal ini kerana atas lawatan saya tadi, permukaan lantainya juga boleh mengakibatkan kecederaan terutama kepada killer.
Walau bagaimanapun, dengan kedudukan strategik, berpagar dan berlampu yang cukup membolehkan gelanggang ini berada dalam kelasnya yang tersendiri.
Saya sangat berharap langkah baik ini turut diikuti oleh PBT lain.
<br /><br /><a href="http://www.bolarotan.com/wp-content/uploads/2014/12/IMG_5973.jpg"><img src="http://www.bolarotan.com/wp-content/uploads/2014/12/IMG_5973.jpg" alt="IMG_5973.JPG" class="alignnone size-full" /></a>
Saksikan rakaman SJG ini
http://youtu.be/cP0m3i4rOFo

No comments:

Post a comment