20 March 2015

MSSM 2015 - Selangor dan Negeri Sembilan juara antara regu

Akhirnya MSSM 2015 melabuhkan tirainya. Selain Perak yang menunjukkan prestasi hebat dalam acara berpasukan, Selangor dan Johor turut mencuri tumpuan dalam acara regu. Namun malang buat Johor yang tumpas kepada Selangor dalam saingan separuh akhir dan kesudahannya, Selangor muncul juara berganda dalam acara antara regu bagi kategori U15 dan U18. 

Sabah dan Negeri Sembilan pula bergasak dalam kategori U12 dan permainan konsisten yang ditunjukkan oleh Negeri Sembilan membuahkan hasil dengan muncul juara setelah menang 2-0. Sebelum perlawanan berlangsung, Presiden PESTANS iaitu En. Zamri telah hadir memberikan kata - kata perangsang dan ia berjaya diterjemahkan dengan keputusan hebat, Sabah yang pada hemat saya memiliki kualiti pemain yang baik malangnya tenggelam dengan kegugupan kerana kerap kali melakukan kesilapan mudah.

U18 berlangsung sengit dengan memakan masa 1 jam 30 minit dengan pertembungan Kelantan dan Selangor. Pertahanan Kelantan yang kental serta kemampuan kedua - dua tekong yang setara menyebabkan perlawanan menjadi getir buat kedua - dua regu. 

U15 juga terheret ke set penentuan dengan Tekong dari Kuala Lumpur yang khabarnya pelajar dari Melaka menunjukkan mutu permainan yang baik dan sangat mempengaruhi tempo permainan. Tekong Selangor pula hilang rentak pada set kedua namun berjaya di imbangi oleh kedua - dua apit mereka. Selangor menang dengan 2-1

Saksikan rakaman yang dapat kami titipkan untuk anda semua.
No comments:

Post a comment