06 March 2015

Siri Jelajah Gelanggang - Balai Polis Durian Tunggal MelakaSetelah ke Alai, saya sempat singgah ke satu gelanggang yang penting di Melaka, di mana ia adalah gelanggang latihan kelab terkuat di Melaka iaitu Bentara. Bentara bukan calang - calang kelab sepaktakraw Malaysia ini. Mereka ke serata negara malah pernah ke UK untuk menyertai pertandingan di sana. 

Ketibaan saya di sambut oleh hujan, namun hati ini kuat mengatakan yang hujan akan berhenti dan Alhamdulillah telahan saya benar. Dengan cepat saya menukar pakaian di dalam kereta dan menuju ke arah gelanggang ... dan satu wajah yang sangat saya cam berada di gelanggang sambil menyapu air bertakung. Beliau ialah Bonen atau lebih kenali sebagai Atok dikalangan pemain muda di Melaka.

Terimakasih kepada sahabat MBR MatFeed Mat yang sudi menjemput saya ke gelanggang ini. 

Meskipun gelanggang agak licin, kami belasah juga. Lebih kurang 10 orang yang hadir petang itu dan kami dapat bergasak hampir 7 set. Ini adalah kerana mereka menggunakan sistem kiraan 15 mata. Merasa juga saya berentap dengan tekong utama Bentara iaitu Rafizi Panjang. Saksikan sedikit rakaman video ini.


No comments:

Post a comment