21 June 2016

Liga Air Di Cincang Takkan Putus (ADTP) Edisi Ramadhan 2016 - Balai Polis Kelana Jaya (KJTT)

Alhamdulillah, Ramadhan 2016 sekali lagi menemukan kita dengan ruang ibadah yang memiliki pulangan berlipat ganda. Sebagaimana biasa, MBR akan menjalankan siri Liga ADTP edisi Ramadhan dan sekaligus membuat kutipan bagi golongan yang memerlukan. Kali ini, kutipan sumbangan dari peserta ADTP di halakan ke School of Tahfiz & Arabic Malaysia yang terletak di Bandar Baru Bangi. Alhamdulillah jumlah kutipan yang berjaya dibuat ialah sebanyak RM300.

KJTT bukanlah satu kelab yang asing lagi kepada penggiat sepaktakraw Lembah Klang. Mereka kerap menyertai pelbagai peringkat kejohanan dan pemain mereka juga agak ramai. KJTT juga pernah mengadakan perlawanan persahabatan dengan pemain pilihan STL tahun lalu. Terdiri dari pelbagai peringkat umur dan latar belakang kerjaya, KJTT turut menghimpunkan pelbagai latar kemampuan pemain antaranya ialah bekas tekong negara dari Terengganu iaitu Nasir Manjur turut menjadi tulang belakang KJTT.

Untuk ADTP kali ini, sebanyak 10 regu berjaya dibentuk dan format permain kalah mati dipilih kerana hanya terdapat satu gelanggang sahaja. Kaedah permainan pula dibuat dengan format Redbull Libas 2016 dan nyatanya, kesemua pemain memberikan reaksi positif dengan format baru ini.

Sebagaimana biasa, hadiah ADTP ialah berupa barangan dapur namun kali ini, KJTT bermurah hati untuk menaja hadiah wang tunai kepada pemain. 

Berikut ialah foto yang sempat saya rakamkan

Regu finalis

Pengadil pilihan - Bachok

Pengadil pilihan - Cikgu

Semifinalis

Semifinalis

Naib Juara

Regu Juara

Pemain terbaik

Pemain terbaik

Pemain terbaik

Poknik Awe menerima wang sumbangan bagi pihak MBR yang disampaikan oleh Tuan Manager KJTT 

Saksikan rakaman video kejohanan ini.  Terimakasih atas sokongan anda semua

 

No comments:

Post a comment