02 June 2016

Siri Jelajah Gelanggang - Felda Residence Tekam

Alhamdulillah..
Setelah sekian lama Siri Jelajah Gelanggang dijemput ke Pahang, akhirnya saya berjaya juga menjejakkan kaki ke sana. Sambil bertugas mengendalikan siri induksi untuk kakitangan FELCRA, sempat saya melaksanakan 2 SJG dan yang untuk pertamanya, di lokasi saya berprogram iaitu di FELDA TEKAM Residence.

Ketika saya memandu masuk, tersergam 3 gelanggang redup lengkap berjaring dengan dikelilingi pagar dan bukit. Pastinya ini satu keadaan yang amat ideal untuk sebuah gelanggang! Namun melihat dari keadaan gelanggang, saya merasakan yang gelanggang ini sudah kurang aktif.


Setelah memuatnaik foto di atas di Facebook MBR, beberapa orang sahabat MBR memberikan respon dan di antaranya ialah Chef Khai. Beliau yang menetap di Jengka 14 turut turun menemani saya ketika SJG berlangsung.


Petang itu, ngam - ngam 2 regu saja yang turun beraksi. Maka puaslah kami bergasak pada petang itu. Mula - mula mereka malu - malu namun setelah badan panas, kedua - dua apit kanan mula menunjukkan taring mereka!

Saya merasakan gelanggang ini sangat menarik sebagai lokasi kejohanan. Saya berazam untuk mendekat FELDA bagi menganjurkan aktiviti di gelanggang ini kelak sama ada dalam bentuk kejohanan atau klinik sepaktakraw. Doakan ia jadi kenyataan!

Saksikan rangkuman rakaman dalam SJG kali ini

 

No comments:

Post a comment