13 June 2016

Siri Jelajah Gelanggang - Jengka 14 Pahang

Salam Ramadhan Al Mubarak buat semua ahli MBR.
Entri kali ini ialah mengenai Siri Jelajah Gelanggang di negeri Pahang dan kali ini ke Jengka 14.
Mendapat pelawaan dari Chef Khai yang turut menemani saya semasa SJG di Tekam, saya tidak melepaskan peluang ke gelanggang yang dah beberapa kali muncul di FB MBR.


Setiba di lokasi, kelihatan beberapa adik - adik sekolah rendah dan menengah sudah mula bermain. Sedikit demi sedikit gelanggang mula dipenuhi orang dan aksi kian rancak. Adik - adik di bawah usia 18 tahun di sini nampaknya dibimbing dengan baik oleh warga Jengka 14. Saya turut terpandang logo AYP di tshirt yang mereka pakai dan tertanya - tanya apakah AYP itu? Rupa - rupanya AYP ialah ATAN YANG PUNYA - Sebuah syarikat kontraktor milik orang kuat gelanggang ini. Memang cool nama syarikatnya!

Rezeki turut menemukan semula saya dengan sahabat lama Cikgu Razman yang tinggal di Jengka 10 tetapi menjadikan Jengka 14 sebagai gelanggang utama, Beliau dulu beraksi di gelanggang Pandan Perdana.

Lebih menarik kali ini, Chef Khai turut menyediakan juadah istimewa untuk saya iaitu Pais Patin, Patin Tempoyak dan Sambal Hitam! Malah siap diberikan pula cenderamata untuk MBR. Terharu saya dibuatnya!Saksikan rakaman penuh SJG kali ini!


No comments:

Post a comment