28 September 2017

Kejohanan Sepaktakraw Utusan 2017 bermula hari ini!

Alhamdulillah, dalam pelbagai cabaran yang dihadapi bagi memastikan kejohanan sepaktakraw terbesar di dunia ini menjadi realiti, kami krew yang terlibat mampu terseyum lebar pagi ini. Kami ketepikan dulu semua sentimen yang ada kerana ia akan hanya diulas dan dicanai selepas kejohanan ini berlangsung.

Hari pertama bermula seperti yang direncanakan. Perlawanan dihentikan seketika bagi memberi laluan kepada majlis perasmian yang disempurnakan oleh Ketua Pengarah Kumpulan Utusan. Di acara pelancaran itu juga, salah seorang ahli tegar MBR iaitu En. Suhairi Aziz yang juga merupakan jurulatih Sekolah Sukan Negeri Perak Gunung Rapat telah diberikan anugerah Ikon Kejohanan Sepaktakraw Utusan 2017. Anugerah ini diberikan atas sumbangan beliau terhadap kejohanan ini dengan penyertaan konsisten serta hasil pembangunan bakat yang diusahakan oleh pasukan jurulatih beliau.

Hujan lebat turut menziarahi kami dan kesannya, perlawanan tumpuan untuk siaran langsung iaitu pertembungan SSN Perak dan SSN Pulau Pinang bagi kategori U16 terpaksa ditangguhkan.

Saksikan beberapa rakaman aksi yang kami sediakan untuk anda semua. Lebih video boleh disaksikan di Facebook Bolarotan atau di Bolarotan TV.


1 comment: