30 December 2018

Program Sports For All Kumpulan Perangsang Selangor Berhad - Sepaktakraw vs Obesiti Daerah Petaling

23 Disember 2018
Dewan Akasia MBSA U12Program kempen kesihatan menerusi sepaktakraw yang ditaja oleh Kumpulan Perangsang Selangor Berhad (KPSB) dan dikendalikan oleh Masyarakat Bolarotan memasuki edisi ke 8 iaitu di Daerah Petaling. Bertempat di Dewan AKASIA MBSA U12, progrsm kali ini memberikan tumpuan kepada kakitangan syarikat korporat dan swasta sahaja. Kumpulan sasar in dihalakan kerana mereka juga perlu diberikan kesedaran mengenai kepentingan gaya hidup sihat terutama ke atas usaha menentang obesiti.

Pasukan POS Malaysia

Taklimat program

PROLINTAS, KWSP. NESTLE, POS Malaysia, NAZA Motor , Maybank dan Panasonic adalah di antara jenama besar yang terlibat dalam program kali ni. Selain itu, 2 regu remaja yang di taja oleh syarikat korporat turut menyertai program ini. Seramai 45 orang terlibat sebagai peserta dan ada yang datang jauh dari Kuala Selangor semata - mata untuk merasai sendiri pengisian program yang unik ini.


Taklimat program disampaikan sendiri oleh Presiden MBR iaitu En. Mohsen Amdan dan selepas pengisian berkaitan obesiti, peserta dipecahkan kepada 4 kumpulan untuk bersaing secara liga.

Setiap mereka yang terlibat merupakan kakitangan sah syarikat korporat berkenaan dan mereka hadir dengan pelbagai kapasiti malah, kakitangan NESTLE yang menyertai turut mengakui bahawa peluang sebegini amat jarang diperoleh. IN membayangkan betapa kempen kesihatan atas nama sukan perlu terus digalakkan dari semasa ke semasa.
Perlawananakhir menemukan regu PROLINTAS menentang NAZA Motor dan penyampaian hadiah telah disempurnakan oleh penyelaras program iaitu En. Hasnol Hisham Hashim. Pasukan PROLINTAS muncul juara bagi program ini.


No comments:

Post a comment